​​​Uskomme paikallisiin yhteisöihin

Kansainvälisellä tasolla Banco Santander edistää hankkeita ja projekteja, joiden tavoitteena on avustaa sosiaalista, taloudellista ja kestävää kasvua yhteisöissä, joissa yritys toimii. Santander on tiiviisti yhteistyössä ja vuoropuhelussa voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden kanssa. Päätukikohteita ovat muun muassa lasten koulutus, mikrolainat ja yrittäjyys, taloudellinen koulutus, taide ja kulttuuri sekä biodiversiteetti. Näiden hankkeiden kautta Santander edesauttaa YK:n 2000-luvun kehitystavoitteita: äärimmäisen köyhyyden hävittämistä maailmasta sekä peruskoulutuksen saavuttamista maailmanlaajuisesti.

 

Santander on sitoutunut koulutuksen tukemiseen vuodesta 1996 lähtien

Santander on tehnyt globaalia yhteistyötä yliopistojen kanssa yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Uskomme, että koulutuksen tukeminen on paras tapa antaa takaisin yhteisöille, joita palvelemme. UNESCON ja Varkey-säätiön* tekemän maailmanlaajuisen tutkimuksen mukaan Santander sijoittui vuonna 2015 ensimmäiseksi Global Fortune 500 –listalla yrityksenä, joka investoi eniten koulutukseen. Vuonna 2016 pankki sijoitti 157 miljoonaa euroa koulutuksen tukemiseen ja vuodesta 2002 lähtien Santander on sijoittanut yhteensä yli 1,5 miljardia euroa koulutuksen hyväksi. Santanderilla on tällä hetkellä yli 1100 sopimusta yliopistojen ja tutkimusinstituuttien kanssa, 22 yhteistyömaata sekä yli 39 000 myönnettyä apurahoitusta. Tukikohteisiin kuuluu kansainvälisiä liikkuvuusstipendejä, vaihto-ohjelmia sekä poikittaisia yhteistyöprojekteja lukuisien eri instituuttien ja maiden välillä. Työllistymistä puolestaan tuetaan jakamalla stipendejä työharjoitteluihin ja koulutuksiin.

 

Arjen pieniä, hyviä tekoja

Suomessa Santander Consumer Finance osallistuu julkiseen talouskeskusteluun: kannustamme esimerkiksi positiivisen luottorekisterin perustamista Suomessa. Opettamalla taloustaidoista olemme myös mukana edistämässä talouskoulutusta. Lisäksi Santander Consumer Finance oli mukana rahoittamassa Haaga-Helian, Aalto yliopiston ja Filosofian Akatemian yhteistä Leading Passion –tutkimushanketta, jossa tutkittiin innostuksen johtamisen käytäntöjä ja nuorten työelämäasenteita. Hankkeella haluttiin nostaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä, kehittää innostuksen johtamista ja innostuksen työkulttuureita.

Santander on Suomessa myös muodostanut jokavuotisen perinteen Hyvän joulumielen-kampanjasta, sillä se järjestettiin viime vuonna jo neljättä kertaa. Haluamme kampanjallamme kertoa, miten pienillä asioilla voi olla suuri merkitys ja että jokainen voi olla mukana levittämässä hyvää. Vuosien varrella olemme joulun alla vierailleet muun muassa päiväkodeissa, löytöeläintaloissa, palvelutaloissa, ensikodissa ja kodittomien asuntolassa. Santanderin ja Radio Aallon hyvän joulumielen kampanjat ovat pyörineet joulukuiden aikana, ja kohteet ovat määräytyneet kampanjaan lähetettyjen toiveiden mukaan.

Joulukampanjan lisäksi Santanderin henkilökunta valitsee äänestämällä joka vuosi yhden hyväntekeväisyyskohteen, jolle annetaan merkittävä lahjoitus. Aiempina vuosina tukikohteita ovat olleet esimerkiksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton tutkimussäätiö sr sekä SOS-Lapsikylä.

 

*​Varkey-säätiö on kansainvälinen hyväntekeväisyysyhdistys, joka on keskittynyt vähäosaisten lasten koulutuksen kehittämiseen. Yhdistyksen toiminnan pääkohteita ovat opettajien koulutus kehittyvissä maissa, koulutuksen mahdollistaminen erilaisten ohjelmien ja projektien avulla sekä tutkimusten tuottaminen, joilla voidaan kehittää koulutukseen liittyviä menettelytapoja maailmanlaajuisesti.

 

 

Lue, kuinka päiväkodin henkilökunta sai yllätyslahjan tärkeästä työstään – "Parasta on lapsen ilo"

Lue, kuinka Naisten Linjan vapaaehtoistyöntekijöitä muistettiin joulun alla